DE POLO-FAN,
(Van Strijdbewijs)

HET POLO-SHIRT

Deze fan-pagina heeft een overtreffende status. De aanzet voor deze pagina werd in 2011 gegeven door Peter Keulen. Onderstaande mail is ook te vinden op de fan-pagina van 2011, maar wordt hier nogmaals herhaalt.

Op 18 augustus 2011 kwam er een mail van Peter Keulen:

Goede middag,

We hebben een heerlijke vakantie gehad in NormandiŽ. bij deze wil ik u ontzettend bedanken voor de trips die u heefd beschreven op uw fantastische site, ik had de pdf file van de trips uitgeprint en meegenomen. Echt een aanrader voor degene die er nog nooit is geweest. Bij de batterie Azeville kun je tegenwoordig door ongeveer 300 meter van de gangen lopen je krijgt een soort telefoon mee waar je duidelijke uitleg in het nederlands krijgt. vindt dit echt een aanrader.

Als dank voor uw geweldige site wil ik graag wat terug doen. Ik heb een winkel waar we o.a. T-shirts bedrukken als ik u er een plezier mee kan doen wil ik graag een t-shirt bedrukken, b.v. 'strijdbewijs on tour' voor als u weer op pad gaat. denk er maar over na wat er op moet ik maak het graag voor u. Uiteraard gratis en voor niks en voor uw vrouw natuurlijk ook.

Hopend dat u nog lang doorgaat met de site

mvg Peter Keulen.

www.inktshoproosendaal.nl

Dit krijgt dus nog een vervolg,... (schreef ik toen)

Het ontwerp

Ik was vrij om een eigen ontwerp te maken, en alles was mogelijk. Al snel was voor mij duidelijk dat er een Sherman tank op zou moeten. Het ontwerp ging naar Peter, en korte tijd later werden twee shirts bij mij bezorgd. In eerste instantie wilde ik ze bewaren om te gaan dragen tijdens de door mij georganiseerde touringcar trip in oktober 2012. Maar tijdens het voorbezoek in juni-juli van dat jaar kon ik het niet laten het toch een paar maal aan te trekken.

Bij Asnelles en de Mulberry resten

De gepubliceerde foto's op de Facebook pagina van 'Strijdbewijs' riepen hele leuke reacties op en verschillende Fans besloten zich ook zo'n poloshirt te laten aanmeten bij Peter. Al snel werd de opdracht gegeven om zich dan ook te laten fotograferen bij een object dat met de Tweede Wereldoorlog raakvlakken heeft. Het resultaat zou naast de Facebook pagina publicatie, ook op een eigen fan-pagina worden geplaatst. En hieronder is dan de eerste oogst:

Philip Vancampo in Overloon, juli 2012

Wel was de afspraak dat er een toevoeging op het shirt zou komen naar eigen keuze. Als voorbeeld gaf ik aan 'Fan' of 'Correspondent' te dragen. Deze woorden hebben een internationale klank en hebben weinig uitleg nodig. De eerste die zich in zijn polo liet fotograferen was fan van het eerste uur, Philip Vancampo toen deze in juli 2012 een bezoek bracht aan het Liberty Museum in Overloon. Korte tijd later gevolgd door een fraaie foto van Bram Mooi die zich liet vereeuwigen bij de M4A4 Sherman bij Hotel Hartenstein in Oosterbeek.

Bram Mooi bij Hartenstein in Oosterbeek, juli 2012

Philip Vancampo bezocht in augustus 2012 de Duitse begraafplaats te Lommel

Nick Lieten (hieronder) liet zich in het poloshirt fotograferen voor een Diamond T 981 'soft-top'. Deze truck van 12 ton werd aangedreven door een Hercules DFXE motor die 200 PK leverde. De M 20 versie trok de, met 24 wielen uitgeruste, M9 Roger tank-trailer (tot een gewicht van 45 ton).

Nick Lieten bezocht de 'Bevrijdingsfeesten 2012' in Borlo

Hoe een complete Diamond M 20 met een M4A1E8 Sherman er uit hoorde te zien

Vriend van 'Strijdbewijs' die mij van tips voorziet, mij scherp houdt en ook van enkele prenten heeft voorzien (met name voor de pagina's aangaande de strijd om Walcheren), is Dave Snoeyer. Hij was in NormandiŽ in september 2012 en liet zich onder andere fotograferen bij het monument op de vuurgeleidingsbunker van Pointe du Hoc.

Dave Snoeyer 'op' Pointe du Hoc

Weer naar het noorden rijdende werd een stop gemaakt bij Batterie Todt. Hier nam 'zijn' Karin een foto van Dave voor het spoorweggeschut. Dave klaagde dat zijn ogen dicht waren op de foto, maar ik zie het niet,... en wat dan nog,.. het gaat om het shirt en de achtergrond, Dave! (Later hoorde ik dat de foto met de 'dichte ogen' deze niet was,...) Dave niet tevreden over zijn foto, deed mij besluiten dan maar een andere te plaatsen (zie hieronder).

Dave Snoeyer tijdens zijn gidswerk op Walcheren

Patrick Mul ging een dagje 'voor' Pampus. Hier demonstreerde hij onder andere hoe granaten gevuld werden. Onderstaande foto toont het bewijs van deze zeer 'gevaarlijke' operatie!

Patrick Mul op Pampus,...

In september/oktober 2012 vertrok 'Strijdbewijs' met een touringcar vol enthousiast mensen naar NormandiŽ. Ook 'Fan' Philip Vancampo en zijn vrouw waren mee. Op de eerste dag werden natuurlijk de polo-shirts door beide 'Strijdbewijzers' gedragen!

Pieter 'Strijdbewijs' Jutte tijdens zijn gidswerk in NormandiŽ (oktober 2012)

Twee foto's van Philip Vancampo, in de C-47 van 'Merville-Batterie'
en bij het strand van Franceville

Secretaris Nick Lieten, van de War Visitors Linkenhout, liet zich fotograferen bij hun monument voor de gecrashte bommenwerper, van 460 (RAAF) Squadron die bij Lummen werd afgeschoten, waarbij zes bemanningsleden omkwamen. Het monument, de Oorlogskapel in Goeren is in 2011 door de groep van Nick liefdevol gerestaureerd. Heel triest was vervolgens te moeten constateren dat er binnen een jaar tweemaal een Australische vlag werd gestolen.

Nick Lieten bij zijn monument,...

(Wordt vervolgd??)

Klik hieronder om terug te keren naar
www.strijdbewijs.nl

GA TERUG