MAAK EEN
BATTLEFIELD TOUR
ARNHEM, OOSTERBEEK,
WOLFHEZE EN 'HET EILAND'

'RIJ MET ONS MEE
IN EEN ORIGINELE GMC!'

Heeft u altijd al eens in een oude legertruck willen zitten? Wij bieden u de gelegenheid om een exclusieve tocht te maken in een GMC zoals die in de Tweede Wereldoorlog meehielp de bevrijding te brengen. Wij brengen u langs de meest noordelijke punt van Operation Market-Garden, de Slag om Arnhem. De plaats die 'Een Brug te Ver' bleek, en samen met Oosterbeek een meer dan cruciale rol speelde in de indrukwekkende film A Bridge Too Far.

Uw gids en chauffeur, Mario

In de professionele handen van chauffeur/gids Mario van Gerwen wordt u langs de belangrijkste punten en bezienswaardigheden geleid. U bezoekt de landingsterreinen waar de parachutisten en zweefvliegtuigen neerkwamen, u raakt onder de indruk van de dagenlange zware strijd, die de mannen van de 1st Airborne Division voerden in Arnhem en Oosterbeek. Natuurlijk mag een bezoek aan de John Frost brug niet ontbreken. Verder wordt ‘Het Eiland’ bezocht. Hier streed de Poolse luchtlandingbrigade een dappere strijd om de para’s in Oosterbeek bij te staan.

Het monument ter herinnering aan de terugtocht van de 1st Airborne Division

In Oosterbeek wordt iets langer stilgestaan bij de hachelijke strijd. Hier krijgt u een indruk van het kleine gebied dat door de para’s verdedigd werd rond het voormalige hotel Hartenstein. Ook bij de kerk van Oosterbeek wordt stilgehouden, waarvandaan men een goed uitzicht en overzicht heeft van wat zich hier heeft afgespeeld.

Bij de Hervormde kerk van Oosterbeek

De plek waar met recht wordt stilgehouden, en men in stilte deze dag kan overdenken, is de Airborne begraafplaats. Het zal een gepaste afsluiting vormen van een enerverende dag die u nog lang bij zal blijven.

De Battlefield tour is erg uitgebreid, met verschillende verrassingen. De tour vertrekt rond 10.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Het is een tocht vol van geschiedenis vermengd met verbazing en emoties. Naast bovengenoemde tour wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Deze Battlefield tour is inclusief een lunch nabij één van de meest tot de verbeelding sprekende punten van de Slag om Arnhem.

De beroemde brug van Arnhem, de John Frost brug

Voor een Battlefield tour met 8 tot 10 deelnemers bedragen de kosten; 50 p/p (inclusief de lunch en & tussendoortjes;). Voor een ieder geldt: heeft u speciale wensen of zijn er zaken waar wij rekening mee moeten houden?; geef deze tijdig aan, in de mail naar ons.

Wij bieden de mogelijkheid om individueel of als groep te reserveren.

En wat dacht u er van om een tour cadeau te geven aan een "liefhebber" in uw kennissenkring?
Een origineel cadeau!

Mocht u een vraag hebben over deze exclusieve en enerverende tour,
laat het ons weten via onderstaande maillink,
en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

We rijden met een originele GMC met 6x6 aandrijving. Voordeel hiervan is dat we ook regelmatig het terrein in gaan om ter plaatse historische plekken te bezoeken. De snelheid houden we bewust beperkt zodat u tijdens de rit op uw gemak alles kunt bekijken en opnemen. Er wordt van u echter wel verwacht dat u fysiek af en toe tegen een 'stootje' kunt!

Vanwege de geschiedenisvertelling is de tour niet geschikt voor al te jonge kinderen.

MAIL ONS DIRECT:

Wij kunnen u deze tour zeven dagen per week aanbieden.

Na aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk kontakt met u op,
om met u een eventueel geschikte datum overeen te komen.

www.strijdbewijs.nl