STRIJDBEWIJS & IDEE TOURS
ORGANISEREN EEN
BATTLEFIELD TOUR
DOOR NORMANDIË
(SEPTEMBER 2019)

GA MEE MET STRIJDBEWIJS
NAAR NORMANDIË
(8 september t/m 14 september 2019)

DE REIS IS VOLGEBOEKT,...

75 jaar geleden, op 6 juni 1944 werden de dramatische landingen uitgevoerd in Normandië en begon de weg naar de bevrijding. U kent de film ‘The Longest Day’ (De Langste Dag), u heeft gehuiverd bij ‘Saving Private Ryan’ en de indrukwekkende TV serie ‘Band of Brothers’ gevolgd, en heeft zich altijd afgevraagd hoe het daar, in Normandië, in het echt toeging in juni 1944?…. Dan bieden wij u nu de exclusieve mogelijkheid om dit zelf te gaan onderzoeken. En u hoeft dit niet alleen te doen. Uw begeleiding tijdens deze busreis wordt verzorgt door Idee Tours®, de zeer betrouwbare chauffeur Dirk Gorter, en gids Pieter Jutte, van strijdbewijs.nl zelf. Pieter zal u rondleiden over de voormalige slagvelden en vertellen van de ongelooflijke strijd die zich in dit gebied heeft afgespeeld.

WAT MAG U VERWACHTEN:
voor de prijs van € 695 p.p.

U wordt rondgereden in een luxe touringcar en verblijft in keurig drie sterren hotel in de omgeving van Caen. Uw verblijf is op basis van half-pension, dagelijks ontbijtbuffet en diner.

Zondag 8 september 2019 vertrek naar Normandië. Vanwege de 700 kilometer staat deze dag in het teken van rijden naar Caen. Onderweg houden wij u graag bezig door reeds het één en ander als opwarmer voor te schotelen.

Maandag 9 september gaan we eerst naar de beroemde Pegasus brug, alwaar we het museum bezoeken en waar u verteld wordt over de hachelijke strijd rond de bruggen in dit gebied. Na de lunch door naar Batterie de Merville voor een indrukwekkende ervaring. Om de dag rustig te beginnen wordt er later op de dag doorgereden naar Honfleur om daar langs het haventje te scharrelen en wellicht een terrasje te pikken.

Dinsdag 10 september beginnen we in het gebied dat als Sword Beach bekend staat. Via Courseulles-sur-Mer door de de Brits-Canadese sector. In Arromanches, waar de restanten van de Mulberry haven nog zichtbaar zijn, wordt een stop gemaakt voor de lunch. Na de middag naar Batterie de Longues en haar kazematten waar de originele kanonnen nog zijn bewaard. Vervolgens naar Bayeux voor een bezoek aan de Britse begraafplaats en het nabijgelegen museum (facultatief), of u kunt op eigen gelegenheid Bayeux verkennen. Als laatste stop wordt die dag 'Le Grand Bunker' aangedaan.

Woensdag 11 september In de ochtend naar het Victory Museum in Catz, dit museum heeft verschillende aantrekkelijke zaken te bieden, op de foto in een Jeep, een rit met een pantservoertuig etc. Na de lunch komt voor velen HET HOOGEPUNT van de week. Strijdbewijs heeft iets geregeld voor deze tour welke uniek is te noemen en geen enkele battlefieldtour in het pakket heeft,... dichter dan dit komt u niet bij de oorlog. Wat het is, blijft voorlopig een 'TOP SECRET'. Het enige wat erover gezegd kan worden is dat 'het weer' een factor is. Op de terugweg doen we de Duitse begraafplaats Le Cambe aan. In de avond wordt door onze gids een lezing gehouden welke een proloog is naar de volgende dag,... Omaha Beach.

Donderdag 12 september vertrekken we vroeg voor de meest dramatische dag,… Omaha Beach. Eerste stop is het roemruchte strand waar uitgebreid wordt stilgestaan bij de hachelijke strijd die zich afspeelde in dit zwaarbevochten gebied (rekening houdende met eb en vloed zullen we het strand (ook) bezoeken bij laag water later in de middag). Vervolgens bezoeken we het indrukwekkende American Cemetery bij Colleville-sur-Mer. Vervolgens een korte stop bij Wn65, met een kazemat waarin het originele 5cm KwK kanon. Na dit bezoek rijden we richting Vierville-sur-Mer naar het gebied waar ook zwaar gevochten is. Vol van emotie stoppen we voor de lunch in Grandcamp-Maisy (foto rechtsboven). Na de middag gaan we naar het indrukwekkende gebied Pointe du Hoc.

Vrijdag 13 september is een drukke dag. Deze dag staat in het teken van Utah Beach. Op deze tocht zullen, naast de geplande bezoeken, met enige regelmaat korte fotostops gemaakt worden. Onderweg wordt u alles uitgelegd wat zich bij Utah Beach afspeelde. Er wordt ondermeer een bezoek gebracht aan het kerkje van Angoville-au-Plain en het Leclerc monument waar een enorm bunker complex is te bewonderen. Via de kust gaan we noordwaarts, voor een bezoek aan Batterie Crisbecq. Na de lunch vervolgens naar de westkant van Ste-Mère-Eglise om bij de brug over de Merderet, nabij het monument 'Iron Mike', stil te staan bij de verschrikkelijke strijd die zich hier afspeelde. Als afsluiting bezoeken we daarna Ste-Mère-Eglise, waar wellicht de bekendste kerk in Normandië te vinden is, die waar parachutist John Steele enige tijd aan heeft gehangen. Hier kunt u ronddwalen of naar het zeer fraaie Airborne Museum gaan (facultatief).

Zaterdag 14 september keren we, vol van indrukken, weer huiswaarts.

De Kleine Lettertjes van deze busreis:

De prijs bedraagt € 695 p.p. voor zes overnachtingen op basis van half-pension (ontbijt en diner) in een drie sterren hotel in de omgeving van Caen, Incl. vervoer met een luxe touringcar, hostess en gids.
Belieft u een éénpersoonskamer, dan bedraagt de prijs € 900 (wees er snel bij, want er zijn maar enkele beschikbaar).

Na aanmelding nemen wij contact per mail met u op. Bij aanmelding dient u rekening te houden met een inschrijfgeld van € 25 p.p., welke natuurlijk in mindering wordt gebracht op het totaal bedrag (te voldoen 8 weken voor vertrek).

Een reis- en annuleringsverzekering dient u zelf af te sluiten.

Tijd en weersomstandigheden zijn tijdens deze trip een factor en invulling kan per dag aangepast worden opdat er zoveel mogelijk van het drukke programma gedaan kan worden.

Het aangegeven museumbezoek is inclusief (Pegasus Museum, Merville Batterie, en Batterie Crisbecq), maar er is ook bezoek op facultatieve basis.

Er zijn enkele opstapplaatsen die op de route liggen.
Andijk (Sporthal 'De Klamp', 06.00 uur)
Hoorn (McDonald's, 07.20 uur)
(Andere opstapplaatsen, op de route, worden later aangewezen mede naar aanleiding van de aanmeldingen)

Vanwege de geschiedenisvertelling is de tour niet geschikt voor al te jonge kinderen
en kan mogelijk ook bij ouderen emotionele reacties oproepen.
Tevens wijzen wij U erop dat deze reis niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.


De verwachting is dat de tour snel uitverkocht zal zijn, dus twijfel niet te lang,...:

MAIL ONS DIRECT:

strijdbewijs@hotmail.com

Na aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk kontakt met u op.

In samenwerking met:

GA TERUG


©2001 - 2019 - www.strijdbewijs.nl - Pieter Jutte