FANMAIL

Fanmail 2013

De eerste entry in mijn mailbox was op 1 januari 2013 van Michiel Onderstal, en hij schreef het volgende:

Hoi Pieter,
Als eerst de beste wensen voor 2013! Volg Strijdbewijs al weer een mooie tijd, en heb je al eerder een compliment gemaakt maar bij deze: Helemaal Top! Snuffel regelmatig op de site en ben altijd benieuwd naar nieuwe artikelen. Nogmaals, ga zo door.

Met vriendelijke groet,
Michiel Onderstal. (92/5 Garde Jagers 12e painftbat)

Het jaar begon spannend met deelname (voor het eerst) aan de Geschiedenis Online competitie. Naast dat men kon stemmen op 'Strijdbewijs', kon men ook een boodschapje achterlaten. Ben ik al razend blij met de entries in mijn gastenboeken. op één of andere manier kwamen deze emotioneel harder aan, want de meeste zijn onbekende gezichten voor mij gebleven, daar deze vaak door anoniem werden gepost. Ik was zeer content met de 222 stemmen die 'Strijdbewijs' op de 26ste plek deden belandden.

Hieronder enkele lovende recensies zoals die op 'Geschiedenis Online' verschenen:

03 januari 2013
Mooi verzorgde website, veel informatie, de website is ook voor jongeren makkelijk te begrijpen
04 januari 2013
Fijne website! Al jaren een gids bij onze vakanties.
04 januari 2013
Het is de beste site voor informatie WWII met prachtige routebeschrijvingen.
04 januari 2013
Al jaren verbaast Pieter me met prachtige, historische en uitgebreide verhalen. een echte must!

06 januari 2013
Zeer fraaie en gedegen website die, sinds ik hem enkele jaren geleden ontdekte, een snelkoppeling op mijn bureaublad heeft. Haast niet te geloven dat deze prettig leesbare en informatieve site het werk is van één man. Diep respect voor de maker en het brede scala aan onderwerpen over de Tweede Wereldoorlog dat hij zo bevlogen én bewogen, maar altijd gedegen, voor het voetlicht brengt.

07 januari 2013
De maker van deze bijzondere mooie en informatieve website beschrijft op zijn eigen wijze de historie van een bewogen periode die voor voor de oudere en de jongere generatie een waardevol naslagwerk is en kan dienen als oriëntatie over die periode en een prima gids is tijdens de bezoeken in die gebieden. Een compliment aan de maker is zeer zeker op zijn plaats, want een website met deze hoeveelheid aan informatie kost veel tijd en research en men kan goed zien dat dit alles met veel passie gedaan is. Voor mij een topper waar ik nog veel van zal genieten en die ik voorlopig nog niet uitgelezen heb. HH
09 januari 2013
superwebsite, vind ik persoonlijk
09 januari 2013
Wat is dit een prachtige verzameling ! Dit moet heel veel tijd hebben gekost! Hopelijk kunnen we hier lang via het internet gebruik van maken! Bedankt,Leo Rongen.

14 januari 2013
Deze site bevat zeer veel goede informatie. Met name voor degene die een reis wil gaan maken langs oorlogshistorische plaatsen. Het heeft een goede duidelijke index en zeer veel gedetailleerde informatie. Bovendien is de informatie zeer uiteenlopend. Over materieel, operaties, personen, gebouwen etc. De site wordt ook regelmatig geupdate. Dhr Jutte heeft een prachtige site gemaakt. Mijn complimenten

15 januari 2013
Een geweldige site. De site bevat een schat aan informatie. Trefwoorden zijn: kwaliteit, zorgvuldigheid, overzichtelijkheid en een goede leesbaarheid. De site heeft een uitstekende mix van hoofd- en bijzaken. Behandelde onderwerpen worden goed en waar nodig gedetailleerd uitgewerkt. Hoewel de heer Jutte zich op de site als een eenvoudige liefhebber van de Nederlandse WO2-geschiedenis presenteert, grenst zijn behandeling van de onderwerpen tegen het wetenschappelijke aan. Nogmaals mijn complimenten. Peter Dijkmans
18 januari 2013
Zeer veel informatie te vinden en mooi gerangschikt! Voor jong en oud! Ook de reactie op vragen was meer dan geweldig! Kortom DE herstorische site is Strijdbewijs!
19 januari 2013
Werkelijk een heel goede site. Als een junkie of History vind ik heel wat waarde in de information. Ofschoon ik in de USA woon, maar Nederlander van geboorte ben, 1938. Lees ik heel wat Nederlandse sites, in addition tot mijn Amerikaanse militaire sites
19 januari 2013
Werkelijk geweldig gemaakt. Zoveel info en zoveel details. Je hebt zelf geschiedenis geschreven, zoiets is van groot belang voor diegene die nog geen oorlog meegemaakt hebben.
22 januari 2013
Een geweldige website met zeer uitgebreide artikelen en interessante weetjes over de tweede wereld oorlog. De schrijver/webmaster weet zijn persoonlijke interesse heel mooi in de artikelen te verwerken en het is ook heel mooi om te zien als er artikelen zijn die in je directe omgeving hebben afgespeeld!
23 januari 2013
Deze site kun je alleen maar met superlatieven omschrijven. Schitterend ! Indrukwekkend ! Subliem !
25 januari 2013
Geweldige website met hele nuttige informatie en leuke tours. Dit moet gewoon de winnaar worden!!

27 januari 2013
Ik ben aangenaam getroffen door de uitgebreide informatie en goede foto's betreffende het kamp Dora in de Harz. Dat raakt mij persoonlijk, want daar heeft een nooit teruggekeerde oom van mij "gedwongen gewoond en gewerkt". Vervolgens heb ik mijn dus enigszins gekleurde oordeel even gestaafd aan de bespreking van het weinig bekend geworden Engelse Boulton Paul Defiant jachtvliegtuig. Daar wist ik niet veel van, en daarom koos ik het juist, en het was een genoegen mijn kennis uit te breiden. Een eye-opener! Daarna ben ik enthousiast verder gaan lezen in de vervolgpagina's van "Dora": over het ondergronds werken aan o.a. de V2 raketten. Een dieptepunt in de menselijke tragedie, maar toppie gebracht, dat mag ik wel zeggen.

28 januari 2013
Door mijn interesse (al op zeer jonge leeftijd) over WWII, was mijn kennis best groot te noemen. Door deze site heb ik toch nog mooi de puntjes op de i weten te zetten en vervelen doet het nooit. Zelfs de facebook pagina is een aanrader. TOP! Gr, Jero.
31 januari 2013
Welgemeend dank voor deze website. Gezien mijn ouderdom ( 83) roepen deze beelden en commentaar mij vele oude herinneringen op
04 februari 2013
Prachtige site! Heb er uren van genoten en steeds maar opnieuw kijken en bekijken Staat op stip bij de favorieten. Duizend keer bedankt voor dit uitmuntend geschenk.
06 februari 2013
Buitengewoon leerzame site met een ongelooflijke schat aan afbeeldingen, allemaal in prachtige lay out. Gelukwensen

En zo stonden er nog talloze prachtige berichten van de stemmers opgeschreven, en helaas ontbreekt de ruimte om allemaal hier te plaatsen. In ieder geval, ook deze input steunt mij om er rustig mee door te gaan. Het is wel gebleken dat het plaatsen van artikelen langer op zich doet wachten, want om de site up-to-date te houden moeten er regelmatig 'oude' pagina's aangepakt worden. Maar beter dat de zaak up-to-date blijft dan dat de zaak verouderd en niet meer klopt.

Naar aanleiding van de pagina's over 'De Slag om de Schelde', stuurde Marino D'hondt op 30 januari 2013 enkele foto's van de Bailey Brug die bij Maldegem te vinden is.

Eén van de mooie foto's toegezonden door Marino D'hondt

Bram Mooi was ook vroeg dit jaar met enkele opvallende foto's van zijn auto waarop reclame was gezet voor 'Strijdbewijs.nl'!

Bram Mooi maakt reclame! (met hieronder een detail)

Dat 'Strijdbewijs' ook haar steentje bijdraagt aan educatie aan de jeugd (21 januari 2013):

Wat is uw naam? Collin Stam
Waar komt u vandaan? Abbekerk noord holland
Hoe heeft u mij gevonden? Via een stuk in het noordhollands dagblad
Schrijf uw opmerkingen:

Wat een mooie site, mijn dochter van 11 jaar heeft een werkstuk gemaakt van het dorp Oradour-Sur-Glane dat in 1944 is verwoest door de Duitsers, uiteraard onder bronvermelding van Uw site. Ik had er over gelezen in de krant en kwam zo op uw site. Dit vond mijn dochter zo indrukkend wekkend dat ze er een werkstuk in groep 8 over ging maken. Ik wil u bedanken voor het gebruik van de info. en nogmaals zeer veel succes met uw site.

Op 24 januari kwam een opvallende entry in mijn gastenboek van de heer Talen:

Wat is uw naam? Henk Talen
Waar komt u vandaan? Udenhove.
Schrijf uw opmerkingen:

Hallo Pieter,
Mooie site met erg veel info, maar helaas nergens een bronvermelding. Nergens is te cotroleren waar jij je gegevens haalde en of deze dus juist zijn. Dat is jammer. Een paar kleine foutjes die ik zag: Over de Typhoon: Je schrijft "Na de intrede van de Tempest verdwijnt de Typhoon snel van het toneel. " dat is niet juist. De Typhoon heeft gewoon, naast de Tempest de gehele oorlog uitgediend (ik beweer ook nergens dat de Typhoon IN de oorlog al werd uitgefasseerd). De 121 (Typhoon) en de 122 Wing (Tempest) lagen beiden op Volkel. Over de Thunderjet: Je schrijft: "Een twijfelachtige eer viel een Nederlandse piloot te beurt toen hij als eerst met een schietstoel zijn F-84 verliet toen deze nog aan de grond stond, een primeur in Europa." In principe was het niet mogelijk met dit soort stoelen vanaf grondhoogte je in veiligheid te brengen. Doel je op iets wat op vliegbasis Eindhoven plaats vond? (klopt,... Hier is het mea culpa, het betrof een Belgische piloot, en ik schrijf ook niet of het 'veilig' was dat hem overkwam). Over de Starfighter: Je schreef "in de romp een roterend 20 mm Gatlin-kanon aangebracht (bij productie modellen werd dit een 20 mm M61 Vulcan meerloops kanon." Het zesloops 20 mm M61 Vulcan kanon is een Gatling gun (zal ik aanpassen). Iets verder lees ik "Dit (306 sqn) verzorgde in eerste instantie de training voor de nieuwe jager (F-104G)." 306 verzorgde niet de opleiding dat deed de "Dutch Masters" dat met grijze TF-104's vloog (zal ik nakijken). Nogmaals jammer dat je geen bronnen noemt, zodat kleine foutjes gemakkelijker zijn op te sporen (bronnen-pagina komt eraan, al zijn er verschillende pagina's met bronnnen op de site te vinden, maar nog te weinig over de luchtvaart, dat klopt). Maar mijn complimenten voor de site; een echt levens werk! Er staan nog zoveel bunkers en Duitse gebouwen in Nederland, is dat niet iets om onderzoek naar te doen?
Groeten,
Henk Talen/Documentatiegroep Volkel
Beheerder Traditiekamer "Typhoon" op vliegbasis Volkel.

Bovenstaande entry, waar ik dankbaar voor ben, deed mij wel realiseren dat bepaalde zaken een bronvermelding kregen, daar, zeker met websites als Wikipedia waar ook wel eens onwaarheden in staan, het van belang is niet de geschiedenis van onwaarheden te voorzien. Maar, dit soort van reacties maken de site alleen maar beter (al vergen ze veel extra werk).

En nu een 'gewone' leuke reactie uit mijn gastenboek van 7 februari 2013:

Wat is uw naam? Peer van der Zanden
Waar komt u vandaan? Nederland
Schrijf uw opmerkingen:

Verbluffend veel interessante informatie waar ik gewoon helemaal stil van werd. Wat mij betreft komt er nooit meer een oorlog, maar we moeten wel strijdbaar blijven om dit te kunnen voorkomen en om te kunnen overwinnen.

Nick Lieten kwam met deze foto aanzetten

Nick Lieten, al vaker op de fanpagina's geplaatst, kwam met bovenstaande foto. Mijn oude computer had er moeite mee om hem te verwerken,.. bijna 7 Mb. Dus, twee versies waren uit deze prenten te halen, een totaal-shot en een close-up waarbij het Strijdbewijs poloshirt goed uitkomt!

Mooi shirt, Nick!

Aangestoken door het gidsenvirus welke Philip Vancampo gade sloeg in Normandië, stelde hij op Facebook voor om enkele enthousiaste 'Strijdbewijzers' te gaan rondleiden over de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Dit werd georganiseerd in het weekend van 25 en 26 mei 2013. De groep had prachtig weer en later verschenen de vlammende betogen hoe men genoten had in 'De Westhoek' onder de deskundige leiding van Philip.

Philip (rechts) de Gids van de Westhoek!

Philip stuurde na gedane arbeid een enveloppe naar mij waarin beschrijvingen en uitleg over de toer die Philip had gegeven. Verder zat er een kaart bijgesloten getekend door de deelnemers (waarvoor dank!).

De kaart van Philip en de rest van de 'bende',...

De eerste echte via de post gestuurde kaart kwam op 29 mei in de bus van Mark Ros en Peter van der Kreke die een bezoek aan Normandië hadden gebracht en vol lof waren over de 'adviezen met dagtrips die ze hadden uitgeprint en meegenomen'. Helaas heb ik geen mailadres van de mannen, dus via plaatsing hier een welgemeend; 'Dank jullie wel!'

Op woensdag 29 mei 2013 kwam de eerste 'echte' kaart van het jaar!

Ook Rico is dit jaar weer van de partij met zijn belofte, deze entry verscheen op van 25 april 2013 in mijn gastenboek:

Wat is uw naam? Rico
Waar komt u vandaan? Heerhugowaard
Schrijf uw opmerkingen:

Hoi pietertje!
Tijd geleden he? Ben even afwezig geweest ivm probleempjes met het werk en ziekenhuis opname! Maar het loopt allemaal weer op rolletjes nu! Alles oke in andoik? We gaan begin juni weer ons jaarlijkse tripje maken naar normandie ivm jaarlijkse activiteiten mbt d-day die daar overal plaats vinden, we hebben er weer zin in en uiteraard komt er weer een kaartje jouw kant op!! maar als we er toch zijn, moet ik nog iets voor je meenemen? Frans stokbroodje? croissantje? Frans kaasje? zeg het maar! tot later!!

Op 12 juni 2013 kwam niet één,... maar twee kaarten van Rico!!!

Op 16 juni 2013 kwam er een emotioneel geschreven entry in mijn gastenboek:

Wat is uw naam? Alex Frans Roelvink
Hoe hoorde u van deze Web Site? Recearch voor mijn mini vakantie naar Normandie
Waar komt u vandaan? S-Gravenzande {Zuid-Holland]
Schrijf uw opmerkingen:

Dag Pieter
Als oud militair en met een nare ziekte onder de lede en als tribute voor mijn veel te vroeg overleden dienstkameraad Ruud Tiebes met broer Erik de invasie stranden bezocht. Vele van in uw site beschreven lokaties bezocht en alles even op me laten inwerken. Het is overweldigend en indrukwekkend wat er allemaal is gebeurt en uw site bekrachtigd mijn gedachten. De grote begraafplaats van de Amerikanen bij Colleville zal ik nooit meer vergeten, imponerend met het feit dat daar zo veel jonge militairen liggen. Als respect voor hun wilde ik mijn baret op een van de kruizen leggen, maar heb daar besloten dit te doen in Margraten, (Nederland). Uw site opent ogen voor vele mensen die het gebied eigenlijk 1 keer in hun leven moeten bezoeken en ontdekken wat er allemaal gebeurt is na de D-day invasie. Een zeer gedetailleerde site waarvan shappoo.

Dave Snoeyer tijdens zijn rondleiding

Enige tijd na de rondleiding door Philip in de "Westhoek', ondernamen de mannen een tocht over Walcheren, waarbij Dave Snoeyer de gids was. De nodige foto's werden geschoten, waarvan veel op de 'strijdbewijs' pagina van Facebook kwamen. Eén ding was zeker, de kleine afvaardiging van 'Strijdbewijzers' vermaken zich prima als ze het veld in trekken.

Op Facebook floreert 'Strijdbewijs' als nooit tevoren, en het ledenaantal klimt gestaag. Sommige van mijn 'fans' willen er echt bijhoren en tooien zich in het, onderwijl populaire, poloshirt (zie hieronder).

Enthousiaste fans van 'Strijdbewijs' in hun poloshirt
Links; Hans van Schaardenburg, rechts; Danny van der Groen (lid 200)

Over Facebook gesproken, eind augustus 2013 meldde de 200ste zich aan bij 'strijdbewijs-facebook'. Dit werd als een mijlpaal gezien en het nieuwe lid, Danny van der Groen, werd door Peter Keulen (www.inktshoproosendaal.nl) verrast met een origineel Strijdbewijs poloshirt! Danny blijkt niet zo maar een nieuw lid, hij heeft een grote opdracht aan zichzelf opgedragen, kijk eens op zijn website:

www.ivydivisionww2.com

Op 30 augustus kwam deze leuke reactie mail van Arjan naar aanleiding om eens de F-15 Eagle op te nemen in mijn persoonlijke Top van militaire vliegtuigen:

He Pieter,

Bedankt voor snelle reactie. F-15 niet echt mooi, wel stoer vind ik. Maar zoals bij alles, persoonlijke meningen verschillen en gelukkig maar. Nogmaals mijn complimenten voor de fantastische website. Op het forum van Battlefront games zijn nogal wat WW2 geïnteresseerden (en de nodige "grogs") en ook daar bewondering voor je site nadat ik die kenbaar had gemaakt.

Capa foto's en Villers-Bocage/Wittmann verhaal vond ik best gedocumenteerde info die ik ooit daarover ben tegengekomen. Ook de achtergronden bij de films erg boeiend en leuk en als ik ooit nog in de gelegenheid ben om Normandië tour te maken, dan is jouw site de perfecte reisgids.

Hartelijke groet,
Arjan

2 september 2013, in gesprek met Eva Jinek ('Met het oog op morgen')
(voor alle duidelijkheid, dat is dus niet haar rechts, maar de technicus)

Op 2 september 2013 werd ik gebeld door de redactie van het radioprogramma 'Met het oog op morgen' (radio 2). Of ik voor de microfoon wilde vertellen over Oradour-sur-Glane, aangezien de Duitse president daar een bezoek aan zou brengen. Ik voelde mij vereerd, maar vanwege een nachtdienst kon ik helaas niet naar de studio in Hilversum komen. Dit bleek geen probleem, er kwam een technicus bij mij thuis. En zo kon het gebeuren dat ik op de koptelefoon opeens de stem hoorde van sterinterviewer Eva Jinek. Sindsdien beschouw ik ook haar als fan van 'Strijdbewijs'.

oktober 2013,... een kaartje van Dave Snoeyer op de deurmat!

In september 2013 ging Dave Snoeyer weer naar Normandië en kon ik weer een kaartje toevoegen aan de collectie. Aangezien de 'chef' van Strijdbewijs enige tijd later ook weer die kant op ging, vond deze de kaart in oktober pas op de deurmat.

Fan van het eerste uur, Rossella Re, besloot op 12 oktober hat poloshirt aan te trekken tijdens het bezoek aan Monte Soratte, zo'n 45 kilometer ten noorden van Rome. Na het bombardement op 8 september 1943, op Frascati, verplaatste Veldmaarschalk Albert Kesselring zijn hoofdkwartier naar deze berg.

Fan from the beginning of Strijdbewijs, is Rossella (see first fanmail entry of ... 2009). She has also the famous poloshirt and she decided to wear it during her trip to (and in) the Monte Soratte. This was once the headquarters of Field Marshal Kesselring after his former HQ was bombed on September 8, 1943 at Frascati.

12 October 2013,... Rossella at Monte Soratte (behind her, an M47 Patton)

Ook gebeurd het regelmatig dat mensen informatie willen over bepaalde onderwerpen. Zo ook Erwin die modelbouwer is van radiografisch bestuurbare tanks. Hij vraagt de meest uiteenlopende zaken, waarvan ik dan ook weer leer. De eerste hulp die hij mij vroeg was voor een M4A3(105) Sherman tank. Dit is schijnbaar goed bevallen, dat ik vervolgens werd verzocht zoveel mogelijk info te verschaffen over de Sherman Firefly.

Wat is uw naam? Erwin R. Robijn
Waar gaat uw Website over? http://www.battletanksnederland.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=44&t=7267
Waar komt u vandaan? Arnhem
Schrijf uw opmerkingen:

Hallo Pieter,
Ik ben twee weken geleden ook lid geworden van het BTB (Battle Tanks België) en ook daar een nieuwe fotoserie van mijn Sherman M4A3 geplaatst. Mijn Sherman is door de BTB leden inmiddels op het Paradeplein geplaatst, een hele eer die ik graag met jou deel. Zie hier de vele reacties en de nieuwe fotoserie: http://forum.battletanksbelgie.be/viewtopic.php?f=37&t=2670

Nogmaals erg bedankt voor jouw adviezen!!

Erwin Robijn zijn M4A3(105) waarvoor Strijdbewijs enige info mocht verzorgen

Bericht uit Frankrijk kwam op 19 oktober 2014:

Bonjour

Ik heb genoten van uw fotoreportage over het tankdozer peloton van de Genie. Ik was pelotonscommandant van dit peloton bij de 41e OstCie in Wezep. Opleiding in Amersfoort bij de Cavalerie aan de SROC (Ik was een zg. blanco pet) en werd als enige vaandrig terwijl mijn collega’s allemaal cornet werden. Ik heb een keer het bordje op het wachtlokaal veranderd in – Sergeant van de week- omdat ik weekdienst had en op het bordje – wachtmeester van de week- stond. Werd niet gewaardeerd!!!
Ik werd in september 1960 naar Wezep overgeplaatst waar ik het tankdozerpeloton overnam. Mijn baas was kapitein van Vilsteren.
Een leuke tijd met fijne vrienden en een fantastisch collegiaal peloton. Ik werd 2e luitenant een maand voor mijn afzwaaien in augustus 1961. Nog een keer op herhaling geweest.
Ben wel in La Courtine geweest met het peloton. (Op de trein er naar toe!) Daar waarschijnlijk mijn liefde voor Frankrijk ontwikkeld, waar ik nu al 12 jaar woon met mijn vrouw. We kijken uit op de Pyreneen en wonen in een heerlijk klimaat in een klein gerenoveerd boerderijtje.

Nogmaals, heel veel bewondering voor de leuke fotoreportage en bedankt voor de herinnering

Joop Haselhoff

Fraaie foto's mocht ik via de mail ontvangen van Wim Hilderson op 29 oktober 2013:

Beste Pieter,

Met veel plezier heb ik je website bekeken. Veel van de zaken die jij bezocht heb, heb ik ook mogen doen.
Ik vlieg al een tijdje en onlangs zijn we naar Normandië geweest om foto's te nemen vanuit de lucht. Zie bijlagen. Als je er meer wilt, let me know.
Andere locaties die zeer interessant zijn : Peenemunde, Berchtesgaden, Rechlin, Munchen enz...

Keep up the very good work!
Cheers,
Wim

Pointe du Hoc door Wim Hilderson 'geschoten'

En dan komt er, op 12 november 2013, weer een gastenboek entry waardoor ik enthousiast met mijn hobby doorga,...

Wat is uw naam? Patrick Vandeportaele
Waar komt u vandaan? Lichtervelde
Schrijf uw opmerkingen:

Wat U hier realiseerde is echt wel bewonderenswaardig. Een schat aan informatie. Een eerbetoon aan hen die er toen voor zorgden dat ik kon opgroeien in een maatschappij die mij alle kansen heeft gegeven. Wat we vandaag zijn en wat we hebben is aan hen te danken. Jou website zorgt er voor dat we dit nooit vergeten. Dankjewel en Proficiat.

En deze kwam in het gastenboek op 18 november:

Wat is uw naam? Jean Storm
Waar komt u vandaan? Maldegem
Schrijf uw opmerkingen:

Dag Pieter,
Ik wens u allereerst van harte te danken voor uw werk en inzet om iedereen die dit wenst, een klare kijk te bezorgen over wat de geallieerden voor ons gedaan hebben. Ik heb net het boek "zeven wegen naar de hel" van Donald R. Burgett uit. Hij heeft dit allemaal zelf meegemaakt als lid van 101ste Luchtlanding divisie Screaming Eagles. Zowel Operatie Market Garden waarover zijn eerste boek gaat als de Battle of the Bulge beschreven in zeven wegen naar de hel is geschreven in een zo realisitsche stijl, dat is alsof je er zelf bij bent. Ik zou aan iedereen deze twee oorlogsverhalen aanbevelen. Wanneer ik nu uw website bekijk begrijp ik het boek ook veel beter. Ik zal uw werk bewaren en tonen aan mijn kinderen en kleinkinderen, want deze offers van deze helden mogen nooit vergeten worden. Ikzelf kom uit Maldegem in het Belgische Oost-Vlaanderen 3 km van de Nederlandse grens gelegen. Op ons grondgebied werd tijdens de slag om de schelde pocket door de Canadezen hard gevochten aan het Leopolds en Schipdonk kanaal. Een groot Candees, Pools en Brits oorlogskerkhof in onze deelgemeente Adegem is daar de droevige getuige van. Ieder jaar de tweede zondag van September worden deze helden met zeer veel respect herdacht, in bijzijn van Canadese, Engelse, Poolse, en Belgische prominenten en tal van oud strijders... In Adegem is er ook een Canadees oorlog museum. Ik ben geboren in 1949 en alles wat ik van de oorlog weet is dus van horen zeggen en film of foto's. Daarom juist dat ik uw werk zo tof vind.

Hartelijk Dank en het gaat je goed
J. Storm

Op 7 december 2013 kwam onderstaande toevoeging in mijn gastenboek:

Wat is uw naam? Rik Lenaerts
Schrijf uw opmerkingen:

Iedereen zou deze site moeten zien zeker in school, want honger lijden kennen de jongere generaties niet!!!! Verder een pracht site wat mij reeds veel leesplezier heeft gegeven.

m v g rik lenaerts

Klik hieronder op een de kaart van
Philip Vancampo,
om verder te gaan naar de fanpagina van 2014